Emån, snokornas eldorado

Setter snok, orm og krypende øgler sjela di ut av spill – fortreng det og tenk på verdens største sjøørreter! Det hjelper i Emån. 

Jeg liker ikke snok, orm, kryp, øgler og andre slimete kryp. Men jeg liker tanken på verdens største sjøørreter.

Jeg er jente. Å ikke like orm, snok og øgler er normalt. Emån er ikke stedet for de med hysterisk innebygd frykt for kryp. På to dager har vi sett nok av snokene. Og nok av kobberøglene. Det holder nå!

Alle foto: © Anne J. Backsæther

Vi la oss ikke vettugt. Likevel sto vi opp vettugt. Men litt for seint til at vi kom frampå. Ergo var de fleste hølene opptatt fem minutter før vi fikk vann under vadeskoene.

Råtåken har lagt igjen visitt på bilvinduet. Doggperlene glitrer i graset. Dådjurene beiter fredfullt på Emån-savannen. Freden brytes av oppmerksomheten av en bøyd stang rett på oppsiden av brua. Morgenen har startet perfekt for en svensk kille. Så skal det være.

Old Mans Place vil ikke gi meg fangst. Ikke Stone Pool for Anita heller. Sjøørretenes gliden nedover mot sjøen har ikke stoppet opp akkurat der. Jo, kanskje har de det, men de lar seg ikke friste av hårete fluer. Jeg bestemmer meg for å vende nesa litt nedover, det er snart åpent på de nedre poolene. 15 kilo fotoustyr og to fluestenger er nok balast. Morgensola har allerede gjort meg kokt. Aprildagene er så varme og vakre som bare en vinterdrøm kan gjøre dem.

Så skjer det motsatte. Jeg må vende oppover. Torbjørn har fast fisk i Black Water. Nå snakker vi. Så skulle i få se en blank sjøørret på land i Emån. Dagen har startet bra. Meldinger om flere landinger kommer oss for øret. Morgenen har vært i bettet.

Da er det dags for nedoverferden – Home Pool, Ankarcrona og Berret. Så spennende og blanke. De er ikke rørt siden klokka 19 i går kveld. Det er det som får trua til å bli høyere enn om en fisker akkurat har forlatt tomhendt fra hølen. Men at hølene har fått ligge i ro, er ikke utslagsgivende i dag. Vi vender tomhendte inn til lunch – som vi gjør til middag. Det hele roet seg så altfor mye.

Jeg ser en svart labrador i skogen på andre sida av elva – Yatzy er i på let etter musebolene sine. Pelle Klippinge har stukket innom for å berette om en liten ettermiddagsøkt på foreningvaldet. En flott, feit sjøørret på 5-6 kilo kom på land med Yatzys iver. Så ble det satt et verdig punktum på en flott dag i Emån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *