Storlaksen beit i natt…

Ventetida er over. Storlaksen beit i natt – for Boye.

Et svangeskap for ventende laksefiskere er over. At det da hugger en storlaks er bare kolossalt moro. Det deilige laksetaket. Og den tunge gjyngingen i fluestanga. Det er bare så frakt (Lillehammer-dialekt som sikkert forstås)!

– Vi skal vel ikke ut i natt, bedre å ta morran?

Boye er avventende. Han har ikke trua og lysten er slik passe. Det er 3 grader i lufta, 5 i vannet og åssidene er dekket av melis. Det er klart det ikke frister. Men kjerringa bestemmer. Vi drar på privatvaldet for å gå en vending på sletta og i stryket. Jeg fryser neglebetten i stryket, tasser til gapahuken for en varm kaffe og ser den varme dyna blafre over netthinna. Da kauker det. Den vrange trua har gjort ei kuvending. Boye kjører laks. På 1. juni kan det bare ikke være så altfor smått? Et purkehopp befester fakta.

Foto: Anne J. © Backsæther
Foto: Anne J. © Backsæther

En halvtime inn i juni står stanga i bøy. En snau halvtime senere tailer jeg den inn. For en fantastisk åpning av laksesesongen. 11,7 kilo, 105 cm lang, rund som en middelaldrende og blank som jula. Stjørdalselva har atter en gang gitt oss et fantastisk minne. Og sesongen har så vidt begynt.

– Ble det lite darr? spør svenskekompisen og ler da vi er tilbake på plassen.

– Jaaaa, litt, det blir alltid det. Det er rart med det.

Glenfarclas 21 year sprettes. En storlaks på åpningen, på flue, fortjener en perfekt årgangswhisky.

Vi hørte ikke om så mange lakser på land i natt, men på formiddagen ser det slettes ikke så ille ut. Lakseborsen.com melder om over 20 på land, så langt. Så pleier det å seile på noen utover kvelden. Og ennå er ikke åpningsdøgnet over. En bra start.

Foto: Anne J. © Backsæther
Foto: Anne J. © Backsæther

Og forresten, storlaksen ble tatt på Willie Gunn 3» og synk 2-line.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *