Figgjoelva, Sele

Figgjoelvas nederste deler på Sele minner mest om ei dansk å, og har i de siste årene slitt med dårlig fangst.

De to nederste sonene i Figgjoelva inngår i delen av elva som forvaltes av Søndre og Nordre Sele Laksefiskeri. Elva her er relativt smal og stilleflytende, og munner ut på Borestranda.

Fisket på Sele har historisk sett vært veldig bra, og ikke minst eksklusivt. De siste årene har imidlertid interessen dalt, og fisket er ikke lenger hva det var. Om det skyldes forandringer i elveløpet eller standplasser vites ikke, men hvert år må grunneierne rense elva for gress. Store maskiner har i mange år blitt brukt til opprensingen i elva, og mye tyder på at elvestrekket ikke er det samme som det en gang var.

Kongen har ved flere anledningen fisket på Sele, og på sitt beste kan både sone 1 og 2 være eventyrlig bra. Elva er langt fra det du forbinder med ei norsk lakseelv, der den slynger seg sakte gjennom jordbruksområder, rullesteiner og hvit sand. Det kan være mye vind, men samtidig får du godt utbytte av lyset.

Fiskere med lang fartstid på Sele bruker ofte små fluer på treblekrok, men Sunray Shadow er også en gjenganger i Figgjoelvas nederste soner.

Raske fakta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *