Frafjordelva

Kanskje den flotteste elva i Rogaland, især for fluefiske. Elva slynger seg nedover den mektige dalen i Frafjord, og byr på et variert fiske.Da de engelske lordene kom til Stavanger på slutten av 1800-tallet, fant de fort veien til Frafjordelva. Her ble det også bygget et eget hus, som den engelske adelen kunne bo i under fisket. Det er restaurert, og ligger ved elvebredden den dag i dag.

Fiskekort får du kjøpt i sportsbutikker i nærheten. Stavanger og Rogaland jeger- og fiskerforening kultiverer elva, og har lagt ned betydelig innsats for å få bestanden på fote igjen. Blant annet er det lagt ut svære steiner på de typiske transportstrekkene i elva for å skape flere standplasser for fisken.

Elvas nedre del strekker seg fra Molaugvatnet ned til sjøen. Begynner du på toppen, kan du fiske hele elva på en halvdagsøkt. Elva har både fluestrekk, dype høler og spennende brekkanter. Elvas øvre del kan også være spennende utover sesongen. Molaugvatnet fungerer må mange måter som et magasin for fisken, som ofte venter her på større vannføring før den går videre oppover elva.

Frafjordelva er ei glimrende flueelv, og har et relativt stort nedslagsfelt som sikrer nokså jevn vannføring. For nederste sone er det 15 fiskekort hver dag.

Raske fakta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *