Irresistible Wulff

Irresistible Wulff (variant)
Fluebinder: Knut-A. Johansen (Messinger/Wulff)
Fluetype: Ørretflue
Imitasjon: Tørrflue
Egnet for: Ørret
Krok: Kraftig tørr-/våtfluekrok
Størrelse: 6-14
Tråd: UNI 8/0 Rusty Brown
Hale: Brunfarget hår fra rådyr
Kropp: Spunnet rådyrhår (ufarget)
Vinge: Hvit kalvehale
Hackle: Grizzly naturell og brunfarget grizzly hanehackle
Hode: Bindetråd
Framgangsmåte
1. Fest kroken i bindestikka og bind inn tråden.
2. Klipp en bunt brunfarget rådyrhår, gjør tuppene gjevne ved hjelp av en hairstacker og bind dem inn slik at halen blir ca like lang en kroppen. Bruk 1/3 av krokstammen på å binde dem fast og for å bygge opp underkroppen.
3. Klipp en bunt hvit kalvehale og bruk hairstacker om nødvendig. Bind dem inn omtrent midt på den fremste 1/3 av kroppen.
4. Skråklipp det overskytende slik at det møter og så vidt overlapper innfestingen av halen. Dette vil hjelpe med å forme underkroppen.
5. Bruk bindetråden til å binde ned og jevne ut abdomen (bakkroppen). Påfør en dråpe lim for å øke holdbarheten.
6. Spinn rådyrhår over hele abdomen. Tips: Klipp av rådyrhårene midt på og bind den første bundten med tuppene pekende frem mot øyet slik at halen blir lengre enn hårene på kroppen som peker bakover, da er det letter når du skal frisere ned kroppen etterpå! Om du vil ha litt fargesjatteringer binder du hele kroppen slik; først tuppene, så den bunten som ble igjen på skinnet, osv.
7. Surr tråden frem til krokøyet, legg på noen halvstikk og klipp av tråden. Friser kroppen til ønsket tykkelse/form. (Her har jeg valgt en tykk kropp siden jeg vil bruke denne i strie partier av elva eller som napp-indikator.)
8. Bind fast tråden på nytt igjen. Vik vingen bakover og bygg et lite fundament foran vingen ved hjelp av bindetråd. Del vingen inn i to like bunter og bruk 8-talls turn for å feste dem.
9. Bind inn hackle.
10. Legg hacklet i tette turn frem mot krokøyet og bind fast.
11. Klipp av hacklespissene. Avslutt flua med whip-finish eller halvstikk og lakk/lim.
Om flua
Irresistible Wulff er en amerikansk klassiker som er beregnet for strie elver. Den orginale Irresistible flua ble komponert av Joe Messinger Sr. fra Morgantown i West Virginia mens Wulff konseptet kommer fra Alaska-fødte Lee Wulff som fisket mye ørret i Catskill-elvene i staten New York på 1930 tallet.Irresistible Wulff er ingen eksakt imitasjon av noe som helst, og brukes hovedsakelig som attraktor etter ørret og harr. Men den er vell verdt ett forsøk eller to på smålaks og sjøørret i elv.
Selv synes jeg dette er et fantastisk mønster, både på grunn av gode flyteegenskaper, klassiske og innovative bindeteknikker og historie.

-Knut

Denne saken er skrevet i kategori . Bokmerk permalink.

One thought on “Irresistible Wulff

  1. Pingback: Irrisisteble Wulff, steg for steg - Fluefiske.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *