12-kilos på laksepremieren

I 27 år har sundsvallingen Kalle Berggren fisket med flue i Stjørdalselva. Årets  laksepremiere er ni timer gammel da han lander en blank laks på 12,5 kilo.

Sju nordmenn, seks svensker, to tyskere, en danske og en tjekker. Kalle trakk det lengste strået om en storlaks på premieren. Va kul!
Men en skarp pillehikkas ble det ikke, da. Fruen ville ha sjåfør og service av en smørblid kæll i elva.

Hvilken flue? Hua er navnet. For det sier sundsvallingene, jevnt. Men det hjalp jo ikke stort… En gjenganger i flueboksen oss grannar i mellom.

Men jeg har aldri sett så få laksefiskere på campingen på åpningsfiske. For 10-12 år siden måtte vi booke hytte ett år i forveien. Svenske guttegjenger benket seg i Bruhølen ved høgstdag. Vi kunne bare glemme å slippe til i Iverhølen de første dagene om vi ikke ville fiske seks mann på tur i den korte hølen. Det var mer bilradding enn fluefiske.

I går kunne vi nesten velge fritt og hølene lå uforstyrret på den første formiddagen, om vi hadde valgt å fiske. Det gjorde vi ikke i år, jeg og gemalen. Helsa slo en real krøll på seg. Sånn ble det bare…

Foto: © Anne J. Backsæther
I VENTAN PÅ FÖRTELT: Jada, jada… Vi glemte igjen forteltet til vogna hjemme. Foto: © Anne J. Backsæther

I kveld er det vår tur, jeg og Boye. Vi skal på en privatstrekke i Forra, om laksen har tatt veien dit så tidlig på sesongen. Elva er vanligvis seinere ute enn Stjørdalselva, men med 8-9 grader i vannet og flott sommervannføring er ingenting som normalt. Våren har ligget foran seg sjøl i år, så gjør kanskje laksen det også…

Vi hørs!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *