Knut Syrstad er død

Knut Syrstad døde 29. mai etter 14 års kamp mot kreften, 43 år gammel.

Fluefiskeren, kastefantomet, tvillingbror og familiefar Knut Syrstad døde natt til Kristi himmelfartsdag, etter mange års kamp mot kreften.

– Etter en ulidelig kamp for å bli frisk i over 14 år, med utallige operasjoner, cellegiftkurer og et mat og treningsregime uten sidestykke, sovnet han i natt inn hjemme hos mamma på Å. Det forteller tvillingbror Trond Syrstad på sin Facebook-profil.

Knut og Trond vokste opp ved Orklas bredder, og har i en årrekke vært noen av verdens fremste fluekastere. De har i flere år arrangert fiskeskoler, og dessuten vært delaktige i utvikling for flere utstyrsprodusenter.

De som kjente Knut, vil skrive under på at han var en fighter, og selv om sykdommen preget ham, stilte han opp på både messer og konkurranser.

I 2010, ga Knut ut boka «Dør jeg nå?», hvor han åpenhjertig fortalte om kampen mot sykdommen.

– Jeg har lest boka til Knut nå. Jeg har fulgt ham på veien fra de første symptomene, via forferdelige bivirkninger av cellegift og gjennom omfattende kirurgi og smerter. Gjentatte tilbakefall og vekslende tro, håp og fortvilelse. Dette er en modig bok – og jeg kjenner at det har påvirket meg, sa Stener Skogmo om boka da han anmeldte den.

– Det vil bli en merkelig og vanskelig laksesesong i år og framover, men jeg vil tenke på deg Knut, ved hvert eneste fluekast og ellers hva jeg skal gjøre, hver eneste dag resten av mitt liv, skriver broren.

Det er flere av oss som var heldige å få kalle Knut en bekjent eller venn, og det er med sorg med ikke overraskelse vi mottok beskjeden om at Knut er død. Vi ønsker å lyse fred over hans minne og kondolerer til familie og venner.

Det er med familiens tillatelse at vi formidler budskapet.

2 thoughts on “Knut Syrstad er død

  1. John K. Skaar says:

    Kjære Trond
    Vi føler med deg. Han syntes uovervinnelig, men det tok en trist og alt for tidlig utgang.
    Vi kodolerer deg og familien. Berit , John og Leif

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *