Lærlinglaksen på 10+ – Fluefiske.net

Lærlinglaksen på 10+

Det har vært en god laksestart i Trøndelag. Artigst var 10-kilosen som tok flua til «lærlingen» Morten Andreassen.
Selv hører jeg, mannen og de faste laksefiskerne på Flora Camping i Stjørdalen til «gamlingene» og de som drikker like mye kaffe ved elvebredden som vi kaster flua i elva. Ikke at mange slurker kaffe og faste blikk etter laksegang på brekket nødvendigvis gir mindre fisk, snarere tvert i mot noen ganger. Ungdommen gjør det annerledes – de er ivrige og sliter timer i elva.

Til lakseåpningen i Stjørdalselva kom 9 elever og 2 lærere fra sportsfiskelandslinja ved Grong videregående skole. Som soldater var de klare på slaget klokka 00.00. Det hadde vært fryktelig artig om i alle fall en av elevene fikk laks…

Etter ett døgn uten søvn, med flua i elva og null fangst buttet det – til soveposen og teltet. De kom ut fra dvalen litt mer normale, i litt saktere tempo, men like ivrige.

Så skjedde det. Morten Andreassen var stri på hølen og det ga resultater. 10,2 kilo sølvblank laks, på ei look a like Garry Dog. Hans første laks – og 10-kilosgrensa var allerede brutt.

Elever og lærere ved Grong videregående skole. Foto: (c) Boye Backsæther
Elever og lærere ved Grong videregående skole. Foto: (c) Boye Backsæther

Elevene ved Grong videregående skole har Anders Berg og John Olav Oldren som to av sine lærere – i dette tilfelle hjelpegutter og guider. De 9 elevene går andre klasse og kommer ut som rødruss neste vår. Da skal de også være instruktører, så smått kunne begynne å guide og de har generell studiekompetanse.
Til høsten har 19 ungdommer søkt sportsfiskelandslinja.

Så langt er en laks på 18 kilo størst i Orkla, fanget på Hongslo. Det er registrert 163 laks, til sammen 1.336 kilo, gjennomsnitt 8,19 kilo.

I Gaula troner 18,5 kilo på toppen. Det er registrert 3.566 laks, til sammen 16.313 kilo, gjennomsnitt 4,57 kilo.

Største laks i Namsen er på 17,5 kilo. Det er registrert 541 laks, til sammen 3.690 kilo, gjennomsnitt  6,8 kilo.

I Stjørdalselva er den største registrerte laksen 13.3 kilo, men det er tatt en laks på 18-19 kilo på Renå som er satt ut igjen. Det er registrert 82 laks, til sammen 665,7 kilo, gjennomsnitt 8,1 kilo.

Verdalselva må rydde opp i statstikkrotet.

One thought on “Lærlinglaksen på 10+

  1. Arne Kjell Johansen says:

    Tror at du Anne må sjekke at det er riktige opplysninger du gir oss. Tallene for Gaula som er med i din artikkel, er fra 2014 og ikke 2016! Bildet under er dagens riktige Gaula tall.
    Uansett, gratulere til den heldige fiskeren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettbutikken er for øyeblikket stengt