I natt åpner laksesesongen

I natt åpner laksesesongen. Startskuddet går i Bjøra, Søråa, Drammenselva, Lierelva, Stordalselva og deler av Numedalslågen.

Det er 17 dager til laksesesongen åpner over det ganske land. Men laksen er lovløs i sideelvene Bjøra og Søråa til Namsen, Drammenselva, Lierelva, nedre deler av Numedalslågen og Stordalselva i Åfjord.

Det rapporteres om liten vannføring i Bjøra og Søråa, men at elva er fin. Vanntemperaturen er ikke på det aller kaldeste, men synkesnører må nok til på åpningsdagene. Nattetemperaturen skal holde seg på riktige siden av null, men det skal heller ikke bli mange varmegrader midt på natta. Det er meldt regn fra midt på torsdagen med nesten 30 mm nedbør natt til fredag. Elva vil med andre ord stige.

Ved Stordaslevas bredder blir det også kaldt åpningsnatta. Kle deg godt, det er kaldere på land enn i elva. Også der er det meldt mye regn torsdag og fredag, men det vil bli noe varmere i lufta.

Enningdalselva ved Halden er neste elv ut, med åpning 23. mai. Den store hop av elver åpner som vanlig 1. juni, mens enkelte elver åpner ennå senere.

Bjøra og Søråa
Stordalselva

Knut Ståle Eriksen har filmet de første laksestimene på vandring opp Årdalselva 9. mai i år.

[youtube id=»REXaKeZjctc» mode=»normal»]

Skitt fiske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *