Nyttige kastetips fra Grønberg

Disse tre enkle kastetipsene fra Stein Grønberg bør du tørrtrene på før sesongen.Å fiske effektivt med flue øker sjansene for fisk. Det ser dessuten mer elegant ut å kunne presentere flua med få kast, i stedet for å bruke lang tid før flua når ut til fisken. Stein Grønberg, innehaver av Grønberg sport og en av landets fremste fluekastere, har lagt ut nyttige kastetips på sin Youtube-kanal.

Den første videoen tar for seg hvordan du fisker inn flua, men derfra får ut snøret igjen uten å bruke for mange kast. Se videoen i toppen av saken.

[youtube id=»5zlVLtA2lhU»]

Det glemte kastet
Laksefiskere er glade i vannkast, som for eksempel speykastet. Også under sjøørretfiske på nakne svaberg er det mange som benytter seg av ulike varianter vannkast.

– Jeg kaster overhodekast når jeg kan, for det presenterer flua mye finere. Det er det viktigste kastet å kunne, og det kaster lengre enn et speykast, sier Grønberg.

Han sier i videoen at han skulle ønske at erfarne fluekastere gikk tilbake til det opprinnelige kastet, i stedet for å kaste utelukkende speykast selv om det er baksleng.

Speykast med synkeline
Ofte må vi ta i bruk synkesnører for å presentere flua nærmere fisken, men det kan være vanskelig å få ut skyteklumpen igjen med ett kast, særlig i sakteflytende elver og i sjøen.

I klippet viser Stein sin teknikk for å først løfte synkesnøret fra vannet, før han går over i et vinklet speykast. Effektivt, kraftbesparende og enkelt.

[youtube id=»jpeaPzSTQG0″]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *