Naturtro imitasjoner

J:sonSweden skaper små underverk ved bindestikka – realistiske imitasjoner.

J:sonSweden har utviklet egne produkter for å binde realistiske imitasjoner til ørretfiske. Fantastiske materialer, praktiske verktøy og resultatet blir ørretmat.

Vi ble oppmerksomme på Claes Johansson på Sportfiskermässen i Jönköping i april i år. Maken til realistiske imitasjoner skal du lete lenge etter – og du kan fiske med dem. Vi ble fastlåst ved standen til den svenske herren.

J:sons fiskefluer er laget basert på en unik kombinasjon av realisme, holdbarhet og funksjonalitet. Tørrfluene har realistiske vinger som inneholder luft, som sammen med skumelementer gjør dem praktisk talt usenkbar, og etterlater en naturlig inntrykk på overflaten. Nymfene er myke og fleksible, med naturtroe silhuetter som kopierer ekte insekter på vannet. Nymfeserien er helt ny og i løpet av våren skal kolleksjonen utvides med blant annet fjærmygg.

Nå har Johansson og hans firma inngått et samarbeid med Allt om Flugfiske med å gi ut en flueserie, som selges via tidsskriftet.

Johansson har til og med en liten oppfinnelse for at ikke fortommen skal tvinne seg når du kaster store døgnfluer. Duppeditten heter Anti Twist Swivels og er en liten grønn sak til rundt 50-lappen.

Det spesielle med J:sons fluebinding er systemet. Han har utviklet spesielt verktøy som brukes for å lage fluene. Ut fra sett til enten tørrfluer – som døgnfluer, vårfluer, døgnfluer eller landinsekter
– lager du fluene like mye som du binder dem.

Kroppen, beina, vingene etc er halvfabrikata. Blant annet brennes vingene til den fasongen de skal være ut fra maler. Du setter fluene sammen og former vingen med brenneverktøyer. Resultatet blir veldig realistiske fluer.

Hvor mye dette har å si for fisket er vanskelig å si, men det som er sikkert er at fluene i seg selv ser veldig fine ut og de tar seg veldig ut i flueboksen og på fortommen. Så flyter de godt.

Selvsagt kan du kjøpe ferdige fluer og slippe arbeidet det er med å gjøre dem selv, men J:son har også materialer til alle fluene. Sortimentet utvides etter hvert.

[youtube id=»RiD7tfmCzMU»]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *