Donau er bonuslaks

Når bonuslaksen er 114 cm, utstyret er #4/5, lar det seg høre, selv for donaulaks.

Slovenia er idyll og natur, elvene klare og gutta i Nature Freakz jakter regnbueørret. Men fangsten er noe helt annet.

Nature Freakz har ikke den helt store tilhengerskare på Facebook, i alle fall ikke ennå. Noe av de fisket de driver med er fluefiske etter Donau-laks, eller vi kan kalle det bonuslaks, for det grommeste fisket er nok regnbueørreter på lett utstyr. I november i fjor fisket Boc og Bano i Sava River i Sava Bohinjka, nordvest i Slovenia.

Nå er ikke elvestrømmen veldig stri der de var, ei heller med de største og skarpeste steinene, men en 114 cm Danubian Salmon på ei enhåndsstang i #4/5, med fortomsspiss på 0.16 lar seg høre. Sammenlignet med atlantisk laks bryter lengden 114 cm med 15-kilosgrensa. Om tabellen er noenlunde lik med Donau-laks, vet ikke jeg, men så ulik ser ikke denne laksen ut i kondisjon.

Jeg er derimot litt mer tvilende til om laksen som Boc fanget, lever. For maken til hæsjing og løfting av fisk, ut av vannet og vende den hit og dit for fotografen, mange nok ganger, har jeg sjelden sett på film. Han henter det faktisk opp av vannet igjen etter fotoseansen, for atter å få den på video, hvor klippene allerede er mer enn nok sikret.

Nå svømte laksen av gårde, så det er å håpe, men slik håndterer man ikke fisk som skal gjenutsettes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *