Eksellent om fluebindere

I fem bind lover Steve Thornton å beskrive, i ord og bilder, fluebinding og fluefiskerlivet til et stort knippe fluefiskere.

Bind 2 holder like god kvalitet som det første og atter er fluefiskere på den nordkula representert.

Danske Jens Pilgaard, kjent for mange gjennom firmaet Fugl & Fjer Fluebinding, og amerikanske Mary Dette (videolink) var de to første navnene som fanget blikket mitt i innholdsregisteret. Sverige er representert med Leif Örtenholm, en fluebinder som bruker timer ved bindestikka for å etterligne insekter så realistisk som mulig. Finske Jukka Tapio er heller ikke et fremmed navn innen fluebinding, også han for sine realistiske fluer.

De øvrige er Leon Links, Alberto Calzolari, Ronn Lucas, Thorsten Strüben, Masahito Sato, Bill Blackstone, Giulio Tasca, Edward Muzerloll, Herman Broers, Bill Heckel, Jackson Leong, Bob Frandsen, Ralph Graves, Stack Scoville, Gianluca Nocentini og Fabio Federighi.

Bind 2 presenterer i alt 20 profiler av fluefiskere og fluebindere, flere av dem fra USA, men flere italienere, et par nederlendere, en japaner og en tysker er med.

Fotografiene i boka er i samme stil som i det første bindet. Både fototeknisk, motiv, utsnitt og trykkvalitet er på øverste hylle. Det er rett og slett så dyktig utført at det vanskelig kan gjøres bedre i det formatet boka er i. Papiret er halvblankt og hele designen på boka innbyr til lesing.

Jeg skrev i omtalen av det første bindet at «skulle jeg fristes til å kjøpe en ny bok om fluefiske og fluebinding, skal den stå på øverste hylle, som en uoppnåelig cognac. Når noen dit? Ja – faktisk.»Jeg står ved disse ordene også etter å ha lest og bladd meg gjennom bind 2 og jeg vil tro bøkene holder helt til mål med siste bind.

Bind 3 skulle i følge utgiveren vært utgitt, men hele bokserien skal utgis over en periode på et par år.

Flytyers of the World, Vol. 2
Utgiver og bestilling: VEM Publishing, UK
Samlet og designet av Steve Thornton
ISBN: 978-0-9557988-1-8
Størrelse: 30,3 x 21,6 cm
208 sider, stive permer
230 fargebilder
140 fluemønster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *