Fish Bum vol 2: Metalhead

Trout Bum Diaries Vol. 1 var et friskt pust. Den fjerde DVD-en er ikke like frisk.

Da Angling Exploration Group (AEG) kom med sin første utgivelse, Trout Bum Diaries Vol. 1 fra Patagonia, representerte de et friskt pust i en noe traust fluefiskefilm bransje. Nå kommer den fjerde filmen, og pusten er ikke like frisk lenger.

Metalhead.1Med Metalhead følger de i nøyaktig samme spor som sin forrige filmen, Fish Bum Volume 1 – Mongolia. Fet musikk, kjappe klipp, humør og fisk. Denne gangen går turen til nordvestterritoriet i Canada, og det fiskes steelhead med tohåndsstenger. Et par nye fjes er med, og det er stort sett det eneste som skiller denne filmen fra den forrige.

Som vanlig starter filmen med en kul intro akkompagnert av fuzzgitar, etterfulgt av at fiskebomsene rigger en pickup om til fiskomobil. Jada, karene kan både sveise og lakkere. Deretter begynner den sedvanlige sytesekvensen, der de klager over at bilturen er lang, beinplassen er dårlig, potetgullet er gammelt osv. Det topper seg med et uheldig møte med canadisk grensepoliti.

Neste akt handler om at de ikke får fisk. Det kastes og kastes og kastes, uten resultat. Men musikken er bra. Etter en runde med diaré ordner det seg selvsagt, og steelhead i mengder landes på stilig maner. Musikken er fortsatt velvalgt, og gutta er passe kule. Handlingen repeterer seg selv i en runde til, og vips så har en time gått og rulleteksten er på plass.

Metalhead blir kjedelig fordi den er så overfladisk. Jeg savner å bli kjent med personene i filmen, ut over fornavnene deres. Filmen lider også under mangelen på gode, helhetlige fiskesituasjoner. Kjappe krøssklepp mellom sneller som hyler og fisk som landes blir kjedelig lenge før timen har gått.

På samme måte som Volume 1 er dette en film som raskt havner i hylla. Den kan tas frem som bakgrunnsfilm på vorspiel, i mangel på noe bedre. Så lenge gjestene er unge til sinns, vel og merke.

Tittel: Fish Bum Volume II – Metalhead
Utgiver: AEG Media
Format: 16:9
Spilletid: 60 min
Språk: Engelsk
Distribusjon: Sherpa Distribution

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *