Fri flyt fra to fortapte

To fortapte menn kaster flua til fri flyt i den tredje filmen – for å ta den stor ørreten.

I den siste filmen med Øystein Enger og Aslak Christensen blir vi igjen med på jakt etter den store ørreten. Med tørrflua som våpen.

tfm3aslak

Den første filmen fra de to fortapte kom som et friskt pust og en litt annerledes film på markedet. Spørsmålet er om konseptet fortsatt er like underholdene i dag. For den siste filmen er bygget opp over mye den samme lesten som de to forrige.

Gutta viser fortsatt ekte fiskeglede, derom hersker ingen tvil. Ei heller mangler det på frustrasjonen i de situasjonene enhver fluefisker ville følt seg fortapt.

Om det ikke er på grunn av skadefryd, så er det fortsatt underholdning i å se at det ikke bare er en selv som går på blemmer når ørreten vaker i de alt for korte sommermånedene vi har her til lands. For fisk dukker jo selvfølgelig opp, der de prøver seg frem på ulike fiskeplasser med kryptiske navn.

Nærmere en time med ren fiskeporno kan bli for mye for mange, og handlingen er krydret opp med en føljetong av en bjørnehistorie. Dette fungerer ganske greit, i alle fall første gang du ser filmen. Den trolske stemningen som for øvrig følger ved Munkefesstjern, den treffer rett i hjerterota i en nordmann.

Ellers er det også en kort bit om fluer og fluevalg. Uten at filmen skal ta sikte på å bli en instruksjonsvideo i tørrfluefiske, hadde det ikke skadet om denne biten var noe lengre.

tfm3Fiskescenene i filmen er flotte, med veldig gode opptak av vakende fisk i klare fjellelver. Det er heller ikke noe å si på fokuset når de kommer til de drivende kunstige fluene på vannet. Lyden er på plass, med fengende selvkomponert musikk og den kjente fortellerstemmen. Her har faktisk norske spillefilmer noe å lære, der en gang på gang irriterer seg grenseløst over at dialogen er så lav at den er vanskelig å få med seg.

Stemningen og den gode filmingen gjør at Fri Flyt alt i alt en helt ålreit film for ørretfiskere. Uten at det skjer noen revolusjon under sola mens vi følger gjøvikenserne med fluestanga.

Severdig og en koselig film – fra tross alt de to fortapte menn.

To fortapte menn – Fri flyt
Salmotrutta Productions
52 min + 15 min ekstra
2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *