Kanadiske fluemønster selger – Fluefiske.net

Kanadiske fluemønster selger

Den første utgaven av Modern Atlantic Salmon Flies kom i 2009, men ble fort utsolgt. 2. utgaven er allerede i salg.

Hvert år har vi en rekke bøker om fluefiske og de fluene vi bruker. Noen vil bli husket, andre savnet. Modern Atlantic Salmon Flies av Paul C. Marriner er ei bok du definitivt vil nyte hele ditt liv som laksefisker.

Bilde fra boka Modern Atlantic Salmon Flies.

Som navnet antyder, Modern Atlantic Salmon Flies, er ei bok om laksefluer, men det er ikke helt ei bok slik vi kjenner det her i Skandinavia. De fleste fluemønstrene i denne boka er av kanadisk opprinnelse, og er således bundet for å fiske etter laks på Canadas østkyst.

Det er spesielt interessant å lese om og ikke minst å se disse fluemønstrene fordi kanadierne ikke fisker på akkurat samme måte som vi gjør, og derfor ser på laksefluer på en litt annen måte. De fleste kanadiere fisker med enkeltkrok uten mothaker. Få steder er det tillatt å fiske med andre type kroker. Dette gjør åpenbart kanadiske fiskere til eksperter i disse typer fluer, og du vil finne et vell av fluemønstre som er skapt rundt enkeltkroken.

Her i Skandinavia har vi nesten glemt den enkeltkroken til fluer bundet på tube. Litt trist når bare én krok lar oss laksefiskere fiske på unike måter og steder.

Modern Atlantic Salmon Flies er i sin tur ikke et stort avsnitt om laksefluer bundet på tuber, men danske tørrfluer til laks er med i boka, fra  Fishmadman. Disse fluene har etter hvert funnet veien til kandiernes fluebokser. Nettopp tørrfluene til laks har et stort kapittel i boka, og du vil finne et vell av inspirerende historier og bilder av store og små tørrfluer.

Forfatteren Paul C. Marriner. Bilde fra boka Modern Atlantic Salmon Flies.

Da Modern Atlantic Salmon Flies kom i 2009 ble den av mange sett på som unik. Omtrent 80 prosent av mønstrene i boka refererer til anbefalt elv og når på sesongen.

2. utgaven av boka er med stive permer, spiralrygg og har 417 oppskrifter med fargebilder. Mønstrene i denne utgaven er alle som å regne som fiskefluer, ikke prydfluer og håndverk for utstilling.

Modern Atlantic Salmon Flies Forfatter: Paul C Marriner
Gale’s End Press
1. utgave: 2009
2. utgave 2011: Hardcover spiralrygg
Størrelse: 21,6 x 27,9 cm
160 sider

Denne saken er skrevet i kategori Media og er tagget med .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettbutikken er for øyeblikket stengt