Laksefluas betydning

Lakseflua er essensen i laksefisket. Pelle Klippinges presenterer mønster og deler erfaringene omkring laksefluer i Laxflugans magi.Boka Laxflugans magi – från bindstäd till laxpool kom på slutten av fjoråret. Tidligere er Laksehugg (kom på norsk), Avancerat laxfiske og Laxfiske & favoritflugor kommet ut i den samme serien. Alle bøkene er over samme lest, men med litt mer fokus på bokas tittel.

I denne boka tar Klippinge for seg laksfluas magiske tiltrekning, den som laksen noen ganger tar og noen ganger ikke. Han stiller seg spørsmålet om lakseflua har en betydning for at laksen hugger. For mønsteret har en vel betydning? Det temaet har nok vært diskutert like mye som det har rent vann i elva. For hvor frustrerte blir ikke laksefiskere gjør når den oransje flua, den grønne og den blå ikke virker. Eller er det bare å ha nok tro på flua som leder til fangst?

Klippinge presenterer et knippe laksefluer, alle med detaljerte mønsterbeskrivelser. Og noen av fluene har vært med på laksefighter hvor vekta har vist over 30 kilo. Boka er fyllt med fargebilder og illustrasjoner. Kjente fluer som Mar Lodge, Grey Heron og Jeannie er gamle travere, mens Isbergare og Mysen er totalt ukjente. Også denne gangen besøker Klippinge Orkla, Spey, Mörrum og Emån, som er Klippinges hjemmeelv. Beretningene er selvopplevde og bildene er til dels gjenkjennelige for de som har besøkt hølene han fisker i.

Boka er kvadratisk, som de tre andre bøkene i serien. Papiret er matt og dermed blir bildene deretter – litt tamme og kjedelige i fargene. Omslagsfotoet er ei norsk fluefiskejente som ikke har sin historie i boka. Laksen som holdes fram er 11 kilo, tatt på flue i Orkla i juni i 2012.

Laxflugans magi
Pelle Klippinge
Bokförlaget Settern
2013
ISBN: 978-91-7586-645-1
Pris ca 360,- kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *