Mesterlig om flugfisket mästare

Lars-Åke Olssons nyeste bok er om milepælene i fluefiskets historie.

Har du noen gang lurt på hvordan det begynte? Hvem de var, mennene som la grunnlaget for hobbyen og livsstilen fluefiske? Lars-Åke Olsson har skrevet en informativ og underholdende sammenfatning av milepælene i utviklingen av fluefisket.

Olsson er river keeper og guide i Idsjöströmmen i Gimån, sør for Østersund i Jämtland i Sverige. Han har i tillegg skrevet flere bøker og en rekke artikler om ørretfiske. Blant disse er Gimåflugorna – Flugor i det nordiska ljuset, Flugfiskeströmmar; med flugspö längs glittrande vatten, Drömmars vatten, Flugfiske i Fjällen og Ur Min Flugask.

Det var ikke helt uten en anelse gru jeg satte meg ned med Fluefiskets Mästare – Från gyllene bambu till skiraste dun første gangen. I utgangspunktet leser jeg alltid bruksanvisninger på engelsk, ikke svensk, så jeg var en smule skeptisk til å sette i gang med en hel bok. Dette skulle vise seg å være helt uproblematisk. Olsson skriver godt, underholdende og ikke minst er boka lettlest selv om du ikke er all verden befaren i det svenske språket.

Fluefiskets Mästare omhandler i hovedsak revolusjonen innen fluefisket på slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet. Hvert kapittel er viet enten en historisk fluefisker, fluebinder eller stangbygger (Skues, Halford, Gordon, Leonard…). Olsson fortellerstil er enkel, men varm og levende.

Dette er en virkelig god bok å kose seg med i vintersesongen. Ikke bare gir den en innsikt i hvordan fluefisket har utviklet seg og pionerene som stod bak, men den er underholdende og gir deg virkelig lyst til å gå ut og fiske eller sette deg ned å binde fluer. Jeg klarte ikke legge den fra meg og endte opp med å ta med meg kosestangen min ut i snøværet klokken halv tre på natten for å kaste litt ute på veien.

Flugfiskets Mästare – Från gyllene bambu till skiraste dun
Lars-Åke Olsson
Bokförlaget Setteren AB
ISBN: 978-91-7586-611-6
Innbundet
157 sider
Svensk tekst
SEK; 215,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *