Sagaen om fluefiskefolket

«Sagaen om fluefiskefolket – Vakringens brorskap» av Per Tørmoen skulle bli det første av flere hefter. Tørmoen døde bare 46 år gammel før han fikk fullført serien.

I fjor kom heftet om fluefiskefolket, et hefte fra Tørmoens penn med lun og tankevekkende betraktninger rundt fluefisket. Heftet er som et langt kåseri – fullt av poeng og indre tanker om en fluefiskers hverdag. Heftet er som et langt kåseri.

vakringen2Tørmoen mente det er altfor mye alvor blant sportsfiskere. Dette formidler han i sin siste bok; «Sagaen om fluefiskefolket – Vakringens brorskap».

Boka ble solgt i Narvesen og i utvalgte fluefiskebutikker. Nå er restopplaget tilgjengelig via online bestilling hos Millimeterpress. Boka koster 159,- + porto.

For å gi et innblikk i hva Tørmoen skriver om, nevner jeg to av temaene; Hvordan finpusse løgnen så du alltid kommer deg på fisketur? og Hva er egentlig definisjonen på en stor fisk? Og en liten?
Selvsagt finnes ikke fasiten eller det perfekte svaret, men det kan bli mye moro av å drodle rundt tankene. Tørmoen strekker seg langt for å besvare dem så godt det lar seg gjøre.

Boka er rikt illustrert av tegneren Sam Klein, som utrolig nok aldri har vært på fisketur. Han taggete kontrasttegninger setter virkelig en spiss på boka. Artige tegninger! 16 fiskehistorier er en annerledes bok om sportsfiske – bygd rundt ironi, løgn, slurv og dårlige unnskyldninger fluefisket kan snurre oss inn i.

Sagaen om fluefiskefolket – Vakringens brorskap
Forfatter Per Tørmoen
Filo Hua Hum Publications
2010

Denne saken er skrevet i kategori Media og er tagget med .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *