Snacks for ørretfiskeren

The Fish & The Fly – tre DVD-er med insekter og fluebinding. Dette er kvalitetssnacks for ørretfiskeren.

De to første filmene i DVD-serien The Fish & The Fly av Niels Vestegaard i Wide Open Outdoor Film handler om de mest benyttede fluetypene for imitasjonsfiskeren.

Den første filmen i serien har undertittelen Dry Flies – tørrfluer. Den andre filmen Nymphs – nymfer. Innholdet skulle derfor ikke være til å ta feil av.

Begge filmene er delt i to omtrentlig store bolker på rundt timen.

Den ene bolken inneholder praktisk fiske, hvor vi blir med på en reise til destinasjoner jordkloden rundt i jakten på ulike salmonider – ørret, regnbue, røye og harr. Begge filmene inneholder gode undervannsscener med både stasjonær og beitende fisk. Og ikke minst noen skikkelig stilige scener med close up av forræderiske fluer. I tillegg til de obligatoriske utrasene selvfølgelig, men sistnevnte forekommer ikke i så store doser at en går lei.

ørret på new zealand

I denne delen av filmene blir det også gjennomgått insekter som er relevante for oss fluefiskere, litt om insektenes biologi og hvordan dette er interessant for oss. Ut over dette kommer tips om ulike fluerigger og oppsett av disse.

Den andre bolken er utelukkende om fluebinding av de respektive fluetypene. De fleste mønstrene benyttet i fiskedelen av filmen blir vist, pluss noen bonusfluer.

Ingen tvil om at man snart bør sette seg bak bindestikka for å gjøre klar til neste sesong, om en ikke allerede er i gang. Det er ikke nødvendigvis så mange timene du skal ha sittet ved stikka for å kunne prøve seg på en del av mønstrene som er i disse filmene. De av oss som har noen år på fluerommet, har uten tvil gode muligheter for å finne et par doser med inspirasjon.

The Fish & The Fly 3 er akkurat kommet ut. Temaet for denne DVD-en er landbaserte insekter – gresshopper, biller, langbein etc. Imitasjoner av disse insektene er naturlige tillegg flueboksen og Morten Oeland viser hvorfor. Oeland er en fluefisker og fluebinder som har fisket mye  i Danmark, på Grønland, i Tyskland, på New Zealand og i Lappland.

I filmen følger vi ham på fiske, og filmen er spekket med fakta.

Alle tre filmene er lærerike, som også er fulle av flotte øyeblikk og spennende fiskesituasjoner.

Filmene er av god kvalitet, filmingen er tett, kamreavinklene bra og innholdet er så absolutt et DVD-bibliotek verdig.

The Fish & The Fly 1, 2 og 3
Wide Open Outdoor Film
Niels Vestergaard
Med Morten Oeland
Selges i Norge blant annet av Flue.no 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *