Storørretdager fra Nilssen

Lars Nilssen leverer Storørretdager. En fluefiske-roadmovie av utradisjonell karakter…

Endelig får vi altså se hva Lars Nilssen driver med når han ikke står bak kameraet og filmer Lars Lenth, Bård Tufte Johansen og Andreas Fismen.

Her møter vi han og kompisen Arne Vidar, med tung ørret i enden av snøret både i Finnmark og på New Zealand. Som Nilssen selv sier, har denne filmen et slags roadmovie-preg. Her har ikke gutta dratt på tur for å lage fiskefilm, men dratt på fisketur og tatt med kameraet ”for sikkerhets skyld”. Dette gjorde de lurt i, med tanke på at de fikk foreviget sine ørretperser på både 3,7 kg og 5,1 kg på flue i Finnmark! Vi får se fantastisk flotte elver på New Zealand, og storørretfiske i Finnmark, noe som helt klart faller i smak hos mang en norsk fluefisker.

Hvorvidt man liker fiskefilm med et roadmovie-preg, og noe brå klipping/overganger i ny og ne er høyst individuelt. Noe mer oppbygging særlig rundt storfiskene i Finnmark hadde selvsagt vært ønskelig, noe som også ville myket opp flyten i filmen litt, samt hjulpet på følelsen av at man tidvis hopper en del fra fisk til fisk.


Hvis du er motstander av alkohol og reagerer med avsky på banning, er denne filmen kanskje ikke en innertier for deg. Her er det som sagt fiskeporno fra ende til annen, iblandet en god porsjon humor og språk som gjør seg best på guttetur eller for de som identifiserer seg med nettopp slike turer. Filmen falt i smak hos meg, og jeg håper å se flere filmer i denne sjangeren fra Nilssen – særlig dersom produksjonen oppjusteres noe i forhold til hva jeg har kritisert over (banning og alkohol inngår definitivt ikke i min kritikk).

Man får ta det for hva det er. Dette er usensurert og ekte. Guttetur på film!
Tittel: Storørretdager
Utgiver: Sherpa Distribution
Spilletid: 54min + ekstramateriale 30min
Distribusjon: Sherpa Distribution

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *