Storsatsingen Drift – Fluefiske.net

Storsatsingen Drift

Amerikansk og påkostet. Les hva vi synes om storsatsingen fra Confluence Films.

Fra Confluence films, leveres her hva de selv beskriver som et fluefiskeeventyr, satt sammen av opptak fra forskjellige deler av verden.

Stedene Oregon, Utah, Colorado, Montana, Belize, Bahamas og Kashmir er alle viet tid i filmen. Vi blir med på ørretfiske i amerikanske tailwaters vinterstid, drift-boat fiske i Big Horn river, permit-fiske i Belize, Steelheadfiske i Deschutes river Oregon, ørretfiske i Kashmir og bonefish på Bahamas.

drift_ffnet_2010_jaJeg må innrømme jeg var meget forventningsfull da jeg matet DVD-spilleren med denne filmen, etter å ha lest det overnevnte på coveret. Og tidvis glimter den også til. Flotte bilder er et gjennomgående tema i filmen, med helt klart mer fokus på å fange stemningen rundt fluefiske, enn å vektlegge selve fisket. Dette fungerer greit i mine øyne, selv om jeg personlig er mer tilhenger av å fokusere på færre locations grundig enn å presentere mange locations mer overfladisk i samme film.

Ved Deschutes river møter vi John og Amy Hazel, to av pionerene innen spey-fiske i denne elven. Vakre bilder og flott steelhead, men med mest fokus på menneskene og hvorfor de liker nettopp steelheadfiske. Tross flott filming, føles seansen noe tam. Det blir tydelig allerede her i den første delen av Drift, hvilken linje Confluence films har lagt seg på – nettopp en visuell reise i nydelige omgivelser mer enn eksplosiv og spennende fiskeaction.

Videre blir vi med til Belize, på permitfiske med Brian O’keefe. Her blir noe av senhøstbehovet for å se stor sterk fisk dekket, og både permit og tarpon har tydeligvis sansen for fluene til O’keefe. Allikevel foregår det meste i et rolig tempo rent filmatisk, og fokuset er aldri på spenningen i selve fisket – noe som heller ikke er et must i enhver sammenheng, men som av og til blir et savn i denne filmen.

Vinterfiske etter brunørret i USA er neste stopp, og også her er selve fisket som bakgrunn å regne – mens en rolig stemme forteller om fine fiskemuligheter i tailwaters hele vinteren, og kort oppsummert beskriver stemning rundt dette fisket og fluefiske generelt.

Et lite besøk hos Charlie Smith på Andros Island er det også tid til. Charlie spiller banjo, og vi blir servert en god porsjon historikk i forbindelse med hans Bang Bang Club (red.anm: En fluefiskeklubb).

Av alle plassene vi får se, skiller Kashmir seg klart ut filmmessig. Det er også den plassen som tillegges mest tid i filmen. Her er både historikk, kultur, stemning, humor, flott natur og fiske godt dekket i en flott minidokumentar – med behagelige personer foran kamera. Meget bra!

Totalt sett er dette en behagelig rolig film, med usedvanlig flotte bilder fra flere veldig forskjellige deler av verden. Noen partier vil oppleves som kjedelige for noen, men andre partier er klare filmatiske oppturer. Altså ingen sekserterning fra min side, men absolutt severdig!

Tittel: Drift
Utgiver: Confluence films
Spilletid: 65min
Selges hos: Nordisk fiskeutstyr A/S m.fl.
Pris: 249,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettbutikken er for øyeblikket stengt