Tett på laksefiskere i Orkla

Mountain Media lanserer i dag dokumentaren Laksefiskere som DVD og på streaming.

Jussi Sjölund er klar med sin siste produksjon, Laksefiskere, som er filmet over to sesonger i en av landets mest kjente lakseelver, Orkla. I løpet av en snau halvannen time blir vi kjent med noen av profilene i elva, Trond og Knut Syrstad, men også de som hvert år velger å tilbakelegge mange mil for å gjøre noen kast i elva.

Trond Syrstad forteller om sine minner fra elva, og kommer med utstyrstips (foto: Mountain Media).
Trond Syrstad forteller om sine minner fra elva, og kommer med utstyrstips. Foto: Mountain Media

Lørdag 1. mars er det lanseringsfest på Bergmannskroa på Løkken Verk, og for de som ikke rekker å ta turen dit eller vil slippe å vente på DVD-en i posten, kan filmen streames på Mountain Medias nettsider flugfiskefilmer.se. I tillegg til denne nyutgivelsen, finner du også et rikholdig arkiv med tidligere produksjoner.

I Laksefiskere får vi være med til flere ulike vald i elva, fra de rolige nedre delene, til canyonfiske på toppen av vassdraget. Laksefiskerne deler sine beste minner fra elva, enten det er fra det tidlige junifisket, eller den første laksen som tok tørrflua.

Fluefiske.nets Anne Jansen Backsæther er også med foran kameraet, og hun er på laksefiske sammen med venninna Anita. Begge har de en lidenskap for laksefisket, og reiser gjerne på tur sammen, uten mannfolk til stede. Vi blir også kjent med en dansk fluefisker, som har klart kunststykket å få familien med seg på lakseferie. Eller den tyske doktoren, som endelig kommer til et sted hvor det er laksen som har full kontroll, og ikke mannen med skalpellen.

Filmen gir et godt innblikk i de mange mulighetene som finnes i den anerkjente lakseelva, og mest spennende er det kanskje når vi blir med to brødre til toppen av Orkla. Her må de klatre langs bratte fjellvegger, gjøre noen provisoriske kast over hølen, og være parat til å klatre ned igjen om laksen biter.

– Laksefiskere er en annerledes dokumentarfilm, der vi får møte noen Orkla-fiskere og følge dem på fiske i ulike deler av elva i løpet av to sesonger. Vi får nærkontakt med dem, og et innblikk i deres taktikk, strategier, tanker og følelser, sier filmprodusent Jussi Sjölund.

Filmen inneholder én time bonusmateriale, hvor du får utstyrstips fra Trond Syrstad, råd om hvilke fluer som fungerer og informasjon om fiskeforvaltninga og arbeidet som er gjort for å bevare den spesielle Orkla-stammen. Dokumentaren har fått støtte fra flere lokale aktører, deriblant Orkla fellesforvaltning, Orklalax og Orklaguiden.no.

Cover_Laksefiskere_fram_noTittel: Laksefiskere (Laxfiskare, Salmon Anglers)
Språk: Norsk, engelsk, svensk og dansk tekst
Spilletid: 1 time 20 minutter, pluss 1 time bonusmateriale
Pris: 249,-
Streaming: www.flugfiskefilmer.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *