Tungt fluemønsterleksikon

Svein Røbergshagen, Lars Lenth og Rune Johansen har satt sammen et fluemønsterleksikon.
Kort sagt er fluemønsterleksikonet en omfattende oversikt over det de tre anser som fluefiskets viktigste og mest populære fiskefluer. Det hele er alfabetisk inndelt, og ørretfluer, sjøfluer og laksefluer ligger om hverandre. Så lenge man vet navnet på flua man leter etter, finner man den høyst sannsynlig blant de 991 illustrerte artiklene i leksikonet. Nå inneholder selvsagt ikke boka alle mønstre man kan tenke seg, men redaktør Lars Lenth mener at trioen har klart å plukke ut det de anser som det viktigste.

På mange måter kan man karakterisere fluemønsterleksikonet som en kulturhistorisk vandring i fluebinderverdenen, da spekteret tar for seg fluer helt fra tidlige tider frem til nå. Med en liten historie til hver flue, og beskrivelse av materialet som er brukt, gir leksikonet en bred innføring i et stort fluespekter for både nybegynneren og den viderekommende. Logisk nok har ikke leksikonet steg for steg»-beskrivelser, da dette ville gjort det innbundne verket mildt sagt lite flyttbart.

Enkelte vil kanskje hevde at et fluemønsterleksikon vil være overflødig i en overlesset fluebokverden, men det er det ikke. For en allsidig fluefisker med fluebinding som en viktig del av hobbyen, kan nok leksikonet karakteriseres som et smykke i bokhylla. En ganske feit godbit med andre ord…

Fluemønsterleksikon
Redaksjon: Lars Lenth, Svein Røbergshagen og Rune Johansen
2008
Pris: 499,-
Forlag: Vega
ISBN: 978-82-92489-71-0

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *