Tysk storfilm fra Gaula – Fluefiske.net

Tysk storfilm fra Gaula

Filmen Gaula – River of Silver & Gold kommer i mai neste år – en tysk produksjon som vil sette en helt ny standard for fluefiskefilmer.

Produsentene Daniel Göz og Anton Hamacher er akkurat ferdig med opptakene til filmen. Gaula-filmen har flere undervannsscener, samt at det er brukt helikopter for å få flotte bilder av elva. Göz sier selv at disse blir av så høy kvalitet at de kan sammenlignes med flyfoto som TV-selskaper som BBC og NG gjør.

Göz er mannen bak storfilmen Tapâm, som er prisbelønnet fire ganger. Siste pris den mottok varSilver winner of the Travel & Adventure i Cannes Corporate Media & TV Awards. Tapâm er produsert sammen med Jan Bach Kristensen.

Det er filmselskapet G + K Film som står for produksjonen av Gaula – River of Silver & Gold. Den er sponset av Orvis Company USA og Norwegian Flyfisher’s Club (NFC) som drives av Manfred Raguse. Han har i en årrekke leid vald i Gaula for framleie og driver i dag en utstrakt laksevirksomhet med kurs og utleie i elva.

Daniel Göz filmer gjenutsetting av laksen til Henry Giles. (Foto: Produsenten)

Göz er en dyktig freelancefotograf og filmmaker som har spesialisert seg i å ta bilder av sjeldne epipelagiske dyr, og var den første til å finne en pålitelig måte å fotografere frittsvømmende Atlantic Blue Marlin.

Dette er tydelig en påkostet film, og alle opptakene til filmen ble gjort i sommer og i høst. Filmen har også et helt annet snitt enn hva man vanligvis ser av fiskefilmer. Den har langt mer spektakulære kameravinkler og er nytenkende i forhold til dagens marked av fluefiskefilmer. Laksen er filmet både over og under vann, fri i sitt rette element og kroket av fluefiskere.

De har benyttet et spesialkonstruert, fjernstyrt helikopter for å filme både fiskere, laks og Gaula fra spennende vinkler. Spesialist Andreas Büttner står for flyfotograferingen. Teamet har også brukt flere typer undervannskamera for å få flotte opptak av laks som gyter.

Teaseren er vakker, med en betydelig undertone om hvordan vi mennesker ødelegger forholdene for villaksen.

Vi ser fram til å se denne annerledes filmen om ei norsk lakselv.

Den vil bli til salgs på produsentens hjemmeside og hos forhandlere, blant annet på Fluefiske.net. Den kommer som DVD og full HD blu-ray. Den kan også være aktuell for TV-selskaper, tror Göz.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nettbutikken er for øyeblikket stengt