DN med detaljert lakseregister

Lakseregisteret – og hele den norske natur – er kledd i ny drakt på hjemmesidene til Direktoratet for naturforvaltning. Søkemulighetene er enorme!Direktoratet for Naturforvaltning har lansert norsk natur i ny drakt på internett, med eget lakseregister. Søkemulighetene er enorme og opplysningene du finner er enda mer.

Lakseregisteret

Skal du fiske laks på en ukjent plass eller du vil lete deg opp ei ny elv er det uante muligheter i Lakseregisteret på DNs sider. Her er det en god forklaring på hvordan du bruker Lakseregisteret, og det er tabeller på bestander, påvirkningsfaktorer og fangstdata på hver enkelt elv. Nå kan du hente ut opplysninger selv og det er unødvendig å vente til det kommer en oversikt i et tidsskrift langt utpå vinteren. Så ligger opplysningene der til enhver tid – og årene lagres slik at tallene kan hentes opp når som helst.

Vil du så se hvilke blomster som i står i enga du må gå over, eller hvilke fuglearter som hekker der du vandrer, er denne søkebasen rett og slett et must. Vann, jord eller luft – her finner du det meste på din vandring med fluestanga.

Miljødirektoratet bruker Lakseregisteret som kunnskapsbase i forvaltningen av laks, sjøørret og sjørøye. De arbeider fortløpende med å samle inn flere data og tilrettelegge ny informasjon som kan legges ut til publikum. Under «Min elv» kan du velge faktasider med opplysninger om beliggenhet, bestandstilstand, fangststatistikk, fisketider og annen informasjon om elva. «Kart» gir deg mulighet for å velge ulike karttema knyttet til laks, sjøørret og sjørøye. Under «Rapporter» får du rask tilgang til data som ofte etterspørres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *