Kampanje i glansbilder

Oppdrettsnæringen viser glansbilder når de drar i gang tidenes laksekampanje på TV2.

På det nye nettstedet Laks er viktig for Norge sender en samlet oppdrettsnæring de ut glansbilder til verden for å vinne tilbake tillit.

Gjennom 19 reklamefilmer skal næringen fortelle publikum hva havbruksnæringen handler om – via TV2 og TV2 Nyhetskanalen.

Marine Harvest, Ewos, Mainstream, Nova Sea, Lerøy Seafood Group, Cermaq, Grieg Seafood, Skretting og Eksportutvalet for fisk har lagt mange millioner på bordet for å opplyse publikum om hva havbruksnæringen egentlig er og jobber med, skriver Intrafish. Det er Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening som har stått i spissen for kampanjen, og de 19 reklamefilmene skal sendes på TV2 fra i romjula fram til påske.

[youtube id=»5-MdNw0A7fo»] [youtube id=»4ZBbYzyuwF0″] [youtube id=»5dJoGvHBaS8″]

I dag ble også sida www.laks.no lagt ut for offentligheten. Etter å surfet meg rundt på nettstedet er det glansbilder fra ei sunn, frisk, trygg og miljøvennlig næring jeg har ser. Det gis lite inntrykk av de problemene oppdrettsnæringen skaper. Det skrives informativt om lakselus og rømninger av oppdrettslaks fra anleggene i den formen at; dette er noe næringen tar seriøst og prioriterer for å bekjempe. Ydmykheten er lagt til side.

Det er tydelig at det trykket oppdrettsnæringen har følt fra media er bakgrunnen for at de nå må kjøre i gang en kampanje for å motbevise det inntrykket forbrukeren sitter med. De  få fram at oppdrettslaks er sunn. Jeg tror det skal mer enn en kampanje til for å snu det inntrykket, det har satt seg for hardt i folket. I alle fall har det satt seg for hardt hos sportsfiskere, miljøforkjempere, naturelskere og grunneiere i elvene. Det er faktisk ganske mange, og den egentlige siden av oppdrettsnæringen har fått sterkt fokus gjennom media og internett.

Oppdrettsnæringen får ikke tilbake tilliten som en miljøvennlig matprodusent før de har bekjempet problemene med lakselus og rømninger. Ikke før oppdrettsanleggene ikke lenger i sjøen, men på land eller i lukkede anlegg. Og; ikke før Norge får en fiskeriminister som selv har eieskap i oppdrettsnæringen.

LES mer på kyst.no

Fra 2013 får ikke oppdretterne ha mer enn 200.000 oppdrettslaks i hver not.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *