Slik skiller du villaks og oppdrettslaks

Hvordan skille oppdrettsfisk fra villfisk? Få svaret i disse brosjyrene.

villaks-oppdrettslaks2Veterinærinstituttet har samlet sammen bilder av villaks og oppdrettslaks i ulike stadier, og beskriver i brosjyren forskjellene du må se etter for å finne ut om fisken du har fått er villaks eller oppdrettsfisk. Det kan ha avgjørende betydning, især siden oppdrettsfisk skal tas opp og drepes, samt rapporteres inn.

Brosjyren fra Veterinærinstituttet kan du laste ned her.

Også foreningen Norske lakseelver har utarbeidet sin egen brosjyre som illustrerer laksen i de ulike fasene, både som nygått, gyteklar, vinterstøing og ulikhetene mellom hann- og hunnlaks.

Laks eller sjøørret?
laks vs sjoorretDet kan av og til være vanskelig å vite om du har dratt i land en laks eller sjøørret, og i elver hvor sjøørreten er fredet og skal slippes ut igjen, er det viktig å være klar over likheter og ulikheter. Dette er også beskrevet i brosjyren.

Finn vekt basert på lengde
I brosjyren finnes også en vekt- og lengdetabell, som kan være et greit utgangspunkt for å finne ut hvor tung fisken er ut fra lengden. Brosjyren er utgitt av Norske Lakseelver med støtte fra Statens Fiskefond og Stiftelsen Nordatlantisk Villaksfond.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *