Ta fisken, ikke Heggem

Salmon Blog er frekk og angriper personen, ikke ballen. Slik gir ikke goal. 

Om man ønsker å angripe de som som driver laksefiske i elvene hjelper det lite å angripe driveren. Skal du slå tilbake, spark i mål – helst utenom keeperen – for  bruke sportsklisjeene.

Øyvind Kråkås i Salmon Blog kritiserer Vegard Heggem for å ha levd et liv i fotballuksus. Vi også husker Vegard Heggem som er formidabel fotballspiller. Men det bryr meg midt i ryggen når det gjelder laksefiske. Det at Vegard Heggem var en god fotballspiller har intet å bety for laksefiskere.

Det som derimot har noe å bety er at Hr. Heggem i dag driver et laksefiske i Orkla, som vi vet betyr mye for han selv. Selvsagt vil mannen tjene penger. Det er hans næring. Men å forsøke å angripe han i stedet for ballen for å få hevd på laksefiskets svarte sider, er å skyte bak mål – for å bruke fotballens eget språk. Å skyte bak er å bomme på mål – om noen skulle være i tvil.

Foto: Privat

Hr. Øyvind Kråkås, du bommer. Skyt på mål om du vil treffe. Dere kan selv lese Salmons Blog for å vurdere hvor saklig dette er. Her er noen utdrag:

Salmon Blog: I kortebukse og vadestøvlar

Vegard Heggem har levd det livet ein berre kan unne seg i eit overflodssamfunn. Som fotballproff har han blitt van med skyhøge lønningar, basert på pengane til alt frå alminnelege arbeidsfolk til industrimagnatar. Eg er usikker på korleis ein i det heile teke målar bærekrafta til ein bransje som er så langt ute i næringskjeda.

Etter end karriere har Heggem nytt sitt otium som elveeigar. Takka vere pengane frå fotballen og eit kjent namn, har kan kunne drive med hobbyen sin, og dele den med andre som og har godt med tid og kroner. Eg har respekt for det Heggem gjere. Han kunne sikkert gjort på tilnærma ingenting, takka vere fortida som overbetalt fotballstjerne. Eg meinar det er bra at han vil noko meir enn det.

Dersom Heggem vil styrke si eiga verksemd, meinar eg han nyttar heilt feil verkemiddel. Dei færraste har lyst å kome og fiske på ein bestand i krise. Dersom han ynskjer å ivareta eit fundamentalistisk syn på villaks og natur, er eg overraska over at han gjere næring av å drepe fisk. Det må og vere utålelig for oppdrettsmotstandaren Heggem at der no fossar oppdrettspengar inn i hans gamle klubb Rosenborg. Det må vel direkte truge bærekrafta til norsk fotball?

Vi vet at Vegard Heggem lar ord være ord, fordi at det oppdrettsnæringen ønsker er å få fokus vekk fra bærekraft. Hvis han hadde hengt seg opp i dette, og latt seg irritere av personangrepet, hadde fokuset flyttet seg fra næring til person. Det er Heggem for vettug til. Han holder kjeft. Bra Mr. Old Boys Proffspiller, la oppdrettsnæring boble i vei og ord være ord. De fortjener ikke mer enn det. Fordi de har ikke mer å fare med. I alle fall ikke så lenge Lisbeth Berg-Hansen er fiskeriminister.

Vegard, det finnes et utvalg i Norge som heter Pressens Faglige Utvalg – mer kjent som PFU. Om du vil bruke kreftene dine der i stedet for mot oppdrettsnæringen. Det vet vi du vet, men bokstavene er i øyenfallende nære i denne salmonbloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *